نماینده ناظر وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در كنوانسیون های بین المللی مین زدایی گفت: ایران در زمینه پاكسازی و تجهیزات خنثی سازی مین دارای تجارب خوبی است كه می تواند آنها را در اختیار سایر كشورها قرار دهد.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، اصغر حقیقی روز چهارشنبه در كنفرانس بین المللی مین زدایی در نمایشگاه بین المللی تهران با تشریح معاهدات بین المللی در خصوص مقابله با مین و مواد انفجاری اظهار داشت: تاكنون سه معاهده بین المللی 'سلاح های متعارف خاص'، 'اتاوا' و 'مهمات خوشه ای' در مجامع جهانی به تصویب رسیده كه در آنها محدودیت هایی برای استفاده از مین، مهمات خوشه ای و مواد انفجاری باقی مانده اعمال شده است.

وی با بیان اینكه در سالهای اخیر روند مذاكرات و معاهدات مرتبط از سازمان ملل به سمت سازمان های غیر دولتی گرایش یافته است گفت: این مساله، باعث كاهش تمایل كشورها برای رعایت معاهدات شده است.

نماینده ناظر وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در كنوانسیون های بین المللی مین زدایی افزود: با وجود اینكه جمهوری اسلامی ایران عضو هیچ كنوانسیون بین المللی مربوط به مین زدایی نیست اما كارهای زیادی را انجام داده كه بیشتر از تعهدات اعضای این كنوانسیون ها است.

حقیقی همچنین با اشاره به استفاده دشمن از سلاح های غیر متعارف در دوران دفاع مقدس گفت: حدود 20 میلیون مین كارگذاشته شده توسط ارتش بعثی عراق و 20 میلیون مهمات عمل نكرده از دوران جنگ تحمیلی در خاك كشور وجود داشته كه در سالهای اخیر حجم زیادی از آنها پاكسازی شده است.

وی افزود: همچنین بر اساس گزارش سازمان های بین المللی‘ عراق و آمریكا‘ در 2 مقطع از سلاح های خوشه ای علیه ایران استفاده كرده اند.

وی گفت: ایران در زمینه پاكسازی و تجهیزات خنثی سازی مین، دارای تجارب خوبی است كه می تواند آنها را در اختیار سایر كشورها قرار دهد.

** آشنا سازی ساكنان استان های غربی با مین و مواد منفجره باقی مانده از دفاع مقدس

مسوول پروژه مین سازمان بهزیستی كشور نیز در این كنفرانس با برشمردن اقدامات سازمان بهزیستی برای مقابله با عوارض ناشی از انفجار مین برای غیرنظامیان گفت: سازمان بهزیستی كشور طرح آموزش و پیشگیری از معلولیت های ناشی از انفجار مین و مهمات عمل نكرده در 5 استان مرزی غربی كشور را به اجرا گذاشته شده است.

وی افزود: در این طرح به گروه های در معرض خطر از جمله دانش آموزان، كشاورزان، دامداران و مربیان آموزش هایی برای آشنایی با مین و مهمات منفجر نشده ارایه می شود.

وی خاطر نشان كرد: این طرح از سال 1379 آغاز شده كه طی آن گروه های مختلفی از ساكنان استان های آذربایجان غربی، كردستان، كرمانشاه، ایلام و خوزستان در برنامه های آموزشی شركت كردند.

كنفرانس بین المللی مین زدایی كه از روز سه شنبه كار خود را آغاز كرد به مدت سه روز با حضور كارشناسان داخلی وخارجی در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود.

در حاشیه این كنفرانس،نمایشگاه دستاوردهای بومی عرصه مین زدایی و مسابقات ربات های مین یاب نیز برپا می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس